søndag 8. oktober 2017

Fingermat til Jul (Vegetar)

Southwestern Pinwheels

Oppskriften har jeg funnet her.
For denne oppskriften "må" du også lage
grønne tortillawraps - oppskrift her (ikke glem grønn konditorfarge)
og "Southwestern seasoning mix" her.

Litt skeivt og rotete- derfor prøvelager man på forhånd!

Fra tortilla-oppskriften fikk jeg 5 tortillawraps.

Ingridienser:
(4-5 store tortilla wraps)
1-2 pk. Kremost naturell fra TINE
100 gram revet cheddar ost (Jeg bruker Cathedral City Extra Mature)
 3-4 Grønne chili1 Rød paprika
1 Løk (Kan erstattes med vårløk eller purreløk)
3 pk vegetarpålegg naturell fra Coop (eller kalkunpålegg)
1 1/2 SS Southwestern Seasoning
Salsa til dipping

Pynt:
Cherry tomater
1 Gul paprika
1 brødskive (toastet)



Fremgangsmåte:
1. Hakk opp chili, paprika og løk
og bland alt sammen i en skål

2. Bland kremost og cheddar sammen med grønnsakene

3. Ta en tortilla og legg på ca 3 skiver av pålegget
og smør på kremost-blandingen.
Rull tortillaen sammen og kle den i plastfolie.
Gjenta med alle tortillaene.

4. Plasser tortillaene i kjøleskap og vent minst 1 time før du kutter dem opp.
Kut tortillaene i ca. 2-3 cm store biter og plasser dem
på et fat, formet som et juletre.
Pynt med cherrytomater, gul paprika og skjær ut en stjerne fra en brødskive (toast).
Fest pynten til juletreet med tannpirkere.


-----------------------------------------------------------------------------------

Julekrans


Lett å lage og smaker godt







Ingridienser:

10 pølser (vegetar pølser fra Coop eller Kiwi)

4 dl hvetemel
0,5 ts salt
2 ts suker
2 ts bakepulver
5 ss smør eller nøytral olje
1,5 dl melk
1 egg til pensling
1 rød paprika til pynt

(Du kan bruke hvilken deig du vil men jeg har brukt denne pinnebrød- deigen)

Fremgangsmåte:

1. I en bakebolle: bland sammen det tørre. Smuldre i smøret, brukes olje tilsett den sammen med vann eller melk. Tilsett vann eller melk og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
La deigen stå i ca. 15 minutter


2. Del deigen i 4 og kjevle de 4 delene flate.
Del alle delene opp i 5 deler så du til sammen har 20 "striper"


3. Del alle pølsene i 2 slik at du har 20 små pølser og
stek dem på stekepannen til de er gylne.
Rull en deig"stripe" rundt en minipølse og plasser på et stekebrett.
Gjenta med alle pølsene.


4. Visp et egg og pensle alle de innbakte pølsene.
225 grader i 10-12 minutter.


5. Plasser i en runding på et fat og kutt ut noen paprikaskiver i sløyfe-form
og pynt slik du vil. Server med ketchup.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vinterdag